Vårt bröllop - Del 2 - Porträtt

2016-07-19 / 20:41:12 Bröllopstisdag / 3 comment(s)
Innan bröllopsdagen hade jag sagt till Micke hur viktigt det är att han och marsalkerna inte kommer försent till fotograferingen.. "Vi börjar fota kl 14 så va gärna där lite innan" sa jag. Stackars, där satt killarna ute vid Alvastra klosterruin och väntade på oss tjejer.. i 50 minuter.. Hoppsan.
 
Väl framme började vi med en First Look. Micke och jag hade inte sett varandra sedan dagen innan och han visste varken hur klänningen eller håret skulle se ut på mig. När han vände sig om började jag såklart att gråta, igen.
 
 
När det var klart körde vi vidare med porträtten. Anna gjorde sin grej och fick oss att känna oss så avslappnade framför kameran och fokusera på att bara ha roligt tillsammans!
 
 
Efter en stund tog vi bilder med hela brudföljet. Några på bara killarna, några på oss tjejer och så några på oss allihopa!
 
 
Tiden sprang verkligen iväg och brudföljet fick skynda att åka tillbaka in till slottet för att förbereda musiken till vigseln. Micke och jag fortsatte att ta några bilder på bara oss.
 
 
Bilresan tillbaka till Vadstena Slott blev något hektisk.. ;) Mer kommer i nästa inlägg om vigseln! Stay tuned..
 
Många kramar,
Emelie

Vårt bröllop - Del 1 - Förberedelserna

2016-07-17 / 10:58:00 Bröllopstisdag / 6 comment(s)
Oj så mycket det har hänt under den här våren och sommaren. Störst av allt, Micke och jag har gift oss! Den 21 maj samlades våra vänner och familjer på Vadstena Slott för att bevittna oss bli man och hustru. Absolut bästa dagen i mitt liv! Allt blev perfekt. Jag är så tacksam för alla som hjälpte till och som var med och firade oss den här dagen.
 
Innan jag blir helt senil tänkte jag berättta om bröllopet lite mer i detalj och visa många många bilder! Vår bröllopsfotograf gjorde ett helt fantastiskt jobb med att fånga varje ögonblick på bild. Behöver jag säga att vi bokade henne innan vi ens hade förlovat oss? ;)
 
Kvällen innan bröllopet sov jag hos pappa dit tärnorna skulle komma morgonen efter. Klockan ringde 5.30 och jag vaknade utan minsta nervositet i kroppen. Kände mig lugn och förväntansfull för vad som skulle hända! 7.00 var jag hos frisören och det var väl här någongång som nerverna började komma. Det kändes lite som innan en redovisning i skolan, haha. Jag satt och funderade på om jag hade glömt något, vilket jag såklart aldrig kom på om jag hade.. Frissan serverade bubbel, jordgubbar och chokladpraliner så det fick nerverna att lugna sig.
 
När tärnorna kom, gjorde vi oss iordning i uterummet hemma hos pappa. Fotografen kom kl 12 när mitt hår och smink var fixat. När hon klev in genom dörren blev jag något starstruck, haha! Alla bilder nedan är tagna av bästa Anna Roström/Smallpigart.
 
 
När tärnorna var klara åkte vi in till Vadstena Slott där vi tog lite bilder på oss alla tjejer och jag tog på mig brudklänningen. Klänningen är en Mori Lee av Madeline Gardner New York och hänger på en galge som det står Mrs Petre på ;) Klänningen har huuuur många knappar som helst i ryggen så det gick åt många händer för att knäppa den. Ser nästan ut som en bläckfisk knäppen den på mig på en av bilderna, haha!
 
 
Här ser jag mig själv i spegeln för första gången med klänningen på. Så häftig och magisk känsla!
 
 
Runt buketten hänger en berlock med mitt "something new". Det är symbolerna för tro, hopp och kärlek som jag fick av mamma veckan innan bröllopet. Vi körde på traditioner rätt igenom! "Something old, something borrowed, something new and something blue".
 
 
När vi var påväg ut möttes vi först av ett gäng turister som tog fram sina kameror och började fotografera, haha. Sedan såg jag mamma vid andra sidan borggården och så snart vi kramades kom dagens första tårar.
 
 
Häng kvar för på tisdag kommer nästa del med porträttbilderna på hela brudföljet och mig och Micke :)
 
Många kramar,
Emelie