Bröllop Stjernsunds slott Askersund; Johanna & Fredrik

2015-08-18 / 08:14:00 Foto - Bröllop / 3 comment(s)
En varm sommardag i början av juli sa Johanna och Fredrik Ja till varandra omringade av vänner och familj. Johanna och Fredrik träffades för första gången när de båda var på semester i Bulgarien för några år sedan. De tappade kontakten efter ett tag men återupptog den 2012 och börjar prata på msn. De bestämmer sig för att träffas och nu står de som man och hustru i Askersunds Landskyrka.

Johanna hade sin bästa vän och hennes kusin som tärnor och de hade så fina guldklänningar på sig. Vi började att fotografera bröllopsbilderna runt om Stjersunds Slott, vid grönskan och bryggan. Vilken miljö det är där! Det var även årets varmaste dag den 4 juli så vi försökte att hålla oss till i skuggan så mycket som möjligt. Fredriks lugn och Johannas glada och härliga personlighet gjorde mitt jobb väldigt enkelt :)
 
 
Bröllop Stjernsunds Slott Askersund, Bröllop Askersunds landskyrka, Bröllopsfotograf Askersund, Bröllopsfotograf Stjernsunds Slott, Fotograf Emelie Petré

Hur jag började fotografera och varför mina kunder är bäst

2015-08-17 / 18:19:00 Fotografering / 1 comment(s)
Att kameran alltid har fått följa med mig har varit en självklarhet. Jag var tjejen som alltid hade med sig digitalkameran till skolan för att fota kompisar på håltimmarna och för att smygfota killarna man gillade. Mina vänner är drop-dead-gorgeous så att de fick ställa upp som modeller när jag började behärska de manuella inställningarna var också en självklarhet.
 
Bilder från 2013-2014  ↓
 
Men det var först när Maria fick sin underbara tjej Lea som jag började fotografera folk jag inte känner. Jag fixade hemsidan och hon berättade om mig för sina vänner i mammagrupper. Det blev snabbt både gravid, nyfödd, barn- och familjefotograferingar utomhus och hemma hos kunder. Sommaren 2013 träffade jag Jennifer och hennes familj i Bondebacka för en fotografering. Efteråt frågade hon mig om jag även fotograferar bröllop för hennes syster skulle gifta sig senare den sommaren. Jag sa att jag inte hade fotat bröllop tidigare men att det skulle vara jättekul att få göra det. Några dagar senare får jag ett mail från hennes syster Sandra som bokar mig. Jag var så glad och så nervös! För exakt två år sedan fotade jag mitt första bröllop. Jag har hunnit med ca 25 st nu och jag är så tacksam att jag har fått den otroliga möjligheten att göra något jag tycker så mycket om och som jag känner mig bra på.
 
Bilder från första bröllopet 17/8-13 ↓
 
Jag kan knappt förstå vilken tur jag har haft med de människor jag mött genom fotograferingen. Inga surpruppar eller dåliga incidenter. Att så många trevliga och roliga människor har kommit till mig och så mycket jag har lärt mig från dem, att ta vara på dem man har runt omkring sig. Att få se deras glädje till varandra hör till mitt jobb, hur häftigt är inte det? 
 
 
Hösten 2014 startade jag mitt företag som Enskild Firma. Det var en berg-och-dalbana av känslor. Spännande, förväntansfullt, nervöst, roligt och jobbigt. Det är fortfarande roligt, spännande och lite jobbigt mellanåt men det är det värt. I oktober firar företaget ett år och det är med liknande känslor som jag snart kliver in i år två ♥
 
 
Tusen tack till alla mina kunder! Utan er skulle jag inte kunna göra det jag gillar att göra allra mest. ♥

Bröllopsfotografering Medevi Brunn Sneak Peek

2015-08-11 / 08:13:50 Foto - Bröllop / 4 comment(s)
Mer än hälften av alla bröllop i år är redan gjorda. Det är konstigt att även fast vi haft en så regnig sommar så har det varit bra väder på alla mina brölllopsfotograferingar i år (förra året också för den delen). Jag kanske kan börja erbjuda solgaranti? ;) Nu kommer det väl regna nästa gång bara för att jag sa det. Bäst jag tar tillbaka det!
 
Förra helgen var jag tillbaka i underbara Medevi Brunn och hade ett oerhört vackert par framför kameran. Camilla och Niclas sa ja till varandra framför vänner och familj och sommaren kom även för att stanna med start från denna dag. Jag har så mycket från den här dagen som jag vill visa men bilderna är inte riktigt klara än så tills dess får ni spana in Camillas vackra klänning och hennes bukett som är så fin att man vill äta upp den.