Mot staterna

2014-05-27 / 10:35:18 Personligt / 2 comment(s)
 
Nu sitter jag på Arlanda efter en något oroväckande morgon. Det har tydligen brunnit på spåren i Mjölby så någon pendel till Linköping gick inte att ta i morse. Det blev ett akut samtal till mamma och så tog vi bilen in istället. Men nu är jag i fas! Bagaget är incheckat och jag ska snart gå och äta lite. Mellanlandning i Amsterdam och sedan raka spåret till Minneapolis, MN. Håll en tumme eller två att jag kommer fram är ni gulliga :-)
 
Kram Emelie
 

Ett suddigt New York

2014-05-25 / 08:56:11 New York / 3 comment(s)
Har suttit och kollat på mina bilder från New York och drömt mig tillbaka lite. Hittade några guldkorn som jag missade första gången (kanske inte så konstigt då jag tog över 3000 bilder). Rensade igenom nu och insåg även att nästan alla kort där jag själv är med är suddiga och helt ur fokus.
 
Om två dagar är det dags igen, fast denna gång till Minnesota. Vädret säger att det ska regna och åska varje dag men får hoppas att det kan vara uppehåll på lördagen när bröllopsmottagningen är :)
 
 
Att lämna över kameran till en främling eller någon som inte förstår var man ska sätta fokusen kan få sina konsekvenser. Man kan bli helt suddig..
 
Eller jättestor och suddig ur ett grodperspektiv..
 
Eller se ut som ett spöke om personen insisterar på att använda blixt..
 

Nyföddfotografering i Motala

2014-05-21 / 08:33:00 Foto - Nyfödd / 34 comment(s)
I fredags hade jag Neo, bara 13 dagar gammal på besök i studion. Så söt! Det är något väldigt speciellt att se relationen som föräldrar har till dessa små och underbara knyten. Hoppas på många fler nyföddfotograferingar i år. 
 
Kram Emelie

Motala Bal 2014

2014-05-18 / 20:42:00 Foto - Porträtt / 1 comment(s)
Det har varit en bra helg för fröken Petré. Gårdagen bjöd på jobb, solsken, god mat, vänner och så många vackra klänningar då det vankades bal i stan :-) Och idag har det bjudits på bröllopsmöte med ett urgulligt par och nu lite nyföddredigering framför Talang. Räknar även ner dagarna till USA, bara 9 dagar kvar. Resfeber? You bet!

Kära bröder

2014-05-11 / 09:21:37 Foto - Barn & Familj / 2 comment(s)
För ett tag sedan träffade jag bröderna bus i Stadsparken för en fotografering. Vi sparkade boll (där jag helt klart blev utklassad), lekte jaga och blåste såpbubblor. Det var full fart och fläkt hela tiden och jag märker att konditionen börjar ta sig nu ;-) När jag skulle gå ifrån fotograferingen kom den äldste killen fram till mig och gav mig både en puss och en kram och sa hejdå. Det värmde lite extra i det annars väldigt blåsiga vädret :)
 
Kram Emelie

"Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken"

2014-05-07 / 08:17:28 Foto - Bröllop / 2 comment(s)
Jag har fått ett väldigt spännande uppdrag som faktiskt kommer att äga rum ganska så snart. Avslöjar mer imorgon ;-) Igår avslutades tävlingen om en gratis fotografring på min facebooksida. Himla kul att så många visade intresse. Vinnaren presenteras efter jobbet ikväll på facebook :-)
 
Kram Emelie

Bröllopsvideo

2014-05-05 / 07:18:02 Foto - Bröllop / 1 comment(s)
 
Every wedding day is perfect, just the way it is.

Bus och lek inne i studion

2014-05-04 / 12:07:16 Foto - Barn & Familj / 1 comment(s)
Dessa pojkar var och hälsade på i studion för en tid sedan. Det blev en massa bus och ett konditionspass för en annan ;-) Den äldsta killen fotade jag även den här veckan fast med andra sidan av familjen och utomhus. Märker att jag ligger lite efter med bloggningen så får köra det i turordning. Här är i alla fall några bilder på syskonen i studion.
 
Kram Emelie

Bland vitsippor och körsbärsträd

2014-05-03 / 09:05:19 Foto - Barn & Familj / 2 comment(s)
Förra helgen fick jag följa med på en fotoutflykt med familjen Nordgren. Jag visste inte vart vi skulle men eftersom Marre har öga för det fina så visste jag att det skulle bli bra :) Och jag är supernöjd!
Maria är den som har hjälp mig allra mest med att hitta en kundkrets och Tom ger mig gratis rådgivning om priser, haha ;) Så därför känns det väldigt bra att i alla fall kunna betala tillbaka lite med att fota deras lilla familj :-)
 
Kram Emelie