Emil & Matilda: Bröllop på Vadstena Slott

2014-07-28 / 07:48:00 Foto - Bröllop / 5 comment(s)
Förra helgen fotade jag ett bröllop som jag har sett fram emot sedan december. Matilda och jag gick ett år tillsammans på gymnasiet så jag visste att den här dagen skulle bli speciell. När jag såg henne höll jag på att tappa andan. Hon såg hon ut som en riktig prinsessa! Ta en titt på bilderna nedan så förstår ni varför :)

 
Vigseln hölls inne i slottskyrkan på Vadstena Slott. Ett makalöst vackert rum med stora och charmiga fönster. När gästerna kom in tog alla varsitt vigselhäfte som genast fick agera som fläkt ;-) Melanie bjöd på otroligt vacker sång och Matildas syster spelade violin.
 
 
Efter vigseln samlades alla ute på slottsgården för riskastning (när folk insåg att det var rispuffar ingick det lite ätande också ;-) och sedan till hamnen för mingel. Där bjöds det på kaffe och kaka och många selfies med brudparet för gästernas del ;-)
 
 
Det roligaste var att se reaktionen på gästerna när tåget kom och hämtade upp alla gästerna för att ta dem till festlokalen. Tack gulliga Matilda och Emil för att jag fick vara med på er dag, för att jag fick lära känna er och dokumentera er bröllopsdag!
 
 
 Kram Emelie

Bröllopsfotografering i Nykyrka: Frida & Samuel

2014-07-09 / 20:11:00 Foto - Bröllop / 10 comment(s)
Tanken var att jag skulle lägga upp några stycken av mina favoritbilder från lördagens bröllop här, men så kunde jag inte sluta välja bland dem. Så, istället blir det en bildbomb på detta vackra brudpar!
 
 
När Frida började sjunga Kärleksvisan av Sarah Dawn Finer fanns det nog inte ett öga torrt i kyrkan. Jag fick sån gåshud och händerna började skaka. Det var så fint att se Frida titta på Samuel när hon sjöng och se Samuels blick tillbaka.
 
 
Efter gratulationerna åkte vi ner till vattnet i Djurkälla och fotade porträttbilder på brudparet och brudföljet. En ny trend som Frida och hennes tärnor nappat på var att byta ringar även med varandra. Så bruden, hennes syster och bästa vän delade den upplevelsen här med varandra.
 
 
De hade även sötaste brudnäbbarna Juni och Markus med sig. De bjöd på många skratt och tokigheter. De ville så klart också vara bröllopsfotografer så jag lånade ut reservkameran till dem så de fick knäppa på! Perfekt nu i efterhand för nu har jag massor med "behind the scenes" bilder ;-) Bästa av allt - De är kortare än jag så jag ser ut att vara jättelång på bilderna! Visar dem i ett annat inlägg ;-)
 
 
Vid festen väntades det ännu mer riskastning och vad tror ni bruden låter barnen göra då? Jo, försöka att pricka riset in i hennes mun! Jag höll på att dö av skratt och det tror jag barnen gjorde också ;-)
 
 
Tack Frida och Samuel för att jag fick vara med på er bröllopsdag och dela denna glädje med er!

Harry Potter - The Exhibition

2014-07-03 / 11:00:59 Personligt / 3 comment(s)
 
Förra veckan åkte jag och Micke till Norrköping för att äntligen gå på HP utställningen. Jag var väl något mer entusiastisk än Micke, men han gav det ändå godkänt ;-) Det började med att man fick gå in och se lite filmklipp från alla filmerna för att sedan gå förbi Hogwarts Express (häftigt!). Därefter fick vi se elevhemshatten som även placerade in några barn i respektive elevhem. Det var fotoförbud överallt så bilden ovan är tagen mot en grön vägg och kostar 169 kr. I kassan får man bestämma vilken bakgrund man vill ha. Inne på utställningen fanns det flera rum som man besöker. Man får en audioguide så att man själv kan gå i sin takt och bestämma i vilken ordning man vill se sakerna.
 
Det mesta bestod av skådespelarnas kostymer, möbler och annan rekvisita. Vi fick se en del av Harry och Rons rum, Professor Umbridges kontor, en del av julbalen och massor annat! Alla horrokrux var självklart också på plats. Vi fick spela lite Quidditch och kasta en Quaffle-boll, ha örtlära och dra i egna Mandrakes samt gå in i Hagrids stuga och sitta i hans enorma fotölj. Jag var helt lyrisk. Jag blev bara mer sugen på att besöka det stora Harry Pottermuséet i London.
 
Harry Pottershopen
Efter att vi hade gått genom den förbjudna skogen kom snart utgången och Harry Pottershopen. Lite prisexempel kommer här:
Halsduk - 249 kr
Trollstav - 380 kr
Smycken - 499-599 kr
Marauders karta - 320 kr
Godis - 39 kr
 
Vi köpte självklart med oss Bertie Bott's beans och har smakat några hemska smaker. Ruttna ägg var den värsta! Vi har fortfarande öronvax kvar att smaka men jag tror nästan att Micke får testa den själv ;-)
 
Utställningen var faktiskt större än vad jag hade förväntat mig. Jag blev förvånad över hur välutfört allting var. Det enda jag hade önskat var att det varit mer interaktiva element.
 
Tips
Tipset jag kan ge till dem som funderar på att åka är att välja Engelska på audioguiden. Då får man höra regissören själv prata istället för något dubbat spektakel. För barnfamiljer som vill ha ALLT i shopen - det mesta finns även på Ebay för 80% lägre pris. Jag fastnade för Hermiones time turner halsband som kostade 599 kr men beställde det nyss på Ebay för 20 kr..
 
Summa summarum - Världens bästa dag! Nästa gång jag åker till London blir det ett besök på Warner Bros Studion :-)

Drömfotografering

2014-07-01 / 19:40:49 Foto - Barn & Familj / 2 comment(s)
Vad jag har saknat att fotografera barn utomhus! Signe träffade jag senast för ett år sedan då det var dags för en halvårsfotografering. Nu sprang hon, pratade, sjöng och busade fullt ut. Platsen var magisk och lite drömliknande - den passade perfekt med andra ord :)

Nu är jag inne i vardagen igen på Lekia och dessutom högsäsong för fotograferingar. Det blir mest fokus på bröllop i sommar och några stycken andra fotograferingar som var snabba med att boka :) Har snart träffat alla årets brudpar och längtar tills jag får vara med under deras stora dagar! Nu på lördag blir det bröllop i Nykyrka :)
 
Kram Emelie