Bröllopsfotograf i Linköping

2015-06-26 / 09:02:00 Foto - Bröllop / 3 comment(s)
Emelie och Eric träffades när de pluggade ekonomi i Kalmar men det var inte förrän båda blev 08:or som de blev tillsammans. Eric börjar med att skicka blommor till Emelies jobb och bjuder ut henne på middag och jag tror att den middagen gick ganska bra då de nu sa ja till varandra i Linköpings Domkyrka. Frieritet bestod av en skattjakt i Barcelona. Emelie äter frukost på hotellet och får in ett brev om en skattjakt. Det hon inte vet är att Eric har varit ute och gömt brev med olika ledtrådar i olika delar av Barcelona på morgonen. Hon får ledtrådar i breven om vart hon ska gå härnäst och när hon kommer till den sista platsen, som är den stora och vackra katedralen, går Eric ner på knä och friar till henne. Hade man gjort en film av det här, så vet jag att jag gråtit.
 
Jag känner mig så glad som fick vara med och dokumenera deras dag. Här kommer ett större urval från den soliga och varma bröllopsdagen i slutet av maj.
 
 
Vigseln ägde rum i Linköpings domkyrka och förutom när deras löften lästes upp så var favoritögonblicket när Erics mamma sjöng för dem och blickarna de gav varandra just då. Så underbart!
 
 

Publicering på The Knot

2015-06-24 / 21:06:30 Bröllopstisdag / 2 comment(s)
Sent i lördagskväll, bara några minuter innan min födelsedag var över, fick jag ett mail från The Knot om att Cecilia & Linus bröllop blivit publicerat på deras sida. Det kom lite som en överraskning då det preliminära publiceringsdatumet skulle vara senare i sommar men vilken bra present det blev :)
 
När det första mailet kom kunde jag inte sluta hoppa och le hemma. Jag ringde Micke och var överlycklig och berättade att jag skulle bli publicerad på The Knot och han sa "Va roligt! Grattis...! Vad är det..?" Är man inte i fotovärlden eller en blivande brud själv så förstår jag att man inte vet vad det är för något men för mig är det här jättestort! The Knot är en av världens största bröllopssajter. De publicerar riktiga bröllop från fotografer världen över, bröllopstips till brudpar och brudpar kan även skapa sin egen bröllopssida hos dem. Jag är så glad och tacksam att jag fick vara med och dokumentera Cecilia & Linus bröllopsdag och att Cecilia blev nästan lika glad som jag när jag berättade om nyheten för henne ;)
 
Om ni vill läsa inlägget, kan ni klicka er in här.
 
 

Bröllop Vadstena Slott

2015-06-02 / 13:28:00 Foto - Bröllop / 4 comment(s)
Cecilia och Linus hade sin bröllopsfest på Vadstena Slott i maj. Alla genomtänkta detaljer, platserna där vi fotograferade och hela upplägget för dagen hade de gjort så bra! Det märktes så tydligt att Cecilia och Linus trivs ihop, och tur är väl det ;) De hade inga problem med att få varandra att skratta och Linus hade ett sånt lugn som jag tror smittade av sig en del på Cecilia.
 
När jag gick in i festlokalen höll jag på att tappa hakan. Det var så fint! Jag fotade detaljerna medan brudparet gjorde sig iordning och in kommer ett par tyska turister som bara uttrycker "WOW" och plockar fram sina kameror. Kunde inte uttryckt det bättre själv :) Passade även på att fota festprogrammet tillsammans med inbjudan som jag fått tidigare. Där i stod det något så gulligt som " Tack vare Linus har Cecilia alltid en nytvättad bil och tack vare Cecilia har Linus alltid efterrätt på fredagar". Dessutom hade brudens föräldrar, bror och svägerska satt ihop ett av de bästa och roligaste talen jag hört på ett bröllop. De tog med roliga saker från hennes barndom och till hon träffade Linus. Att det här bröllopet även kommer att synas på The Knot senare i sommar gör inte saken sämre :)
 
 
Fotograf - Emelie Petré
Bukett - Klara Hall
Hår - Katrine Lundin
Smink - Erika Tegnebo
Klänning - Pronovias
Inbjudningar - Bruden själv
Brudgummens klädsel - Tiger (Sellmans uti Lerum)
Kyrka - Rogslösa Kyrka
Mottagning - Vadstena Slott
Catering - Möllers Festservice
Ringar - Jarl Sandin