Hur jag började fotografera och varför mina kunder är bäst

2015-08-17 / 18:19:00 Fotografering / 1 comment(s)
Att kameran alltid har fått följa med mig har varit en självklarhet. Jag var tjejen som alltid hade med sig digitalkameran till skolan för att fota kompisar på håltimmarna och för att smygfota killarna man gillade. Mina vänner är drop-dead-gorgeous så att de fick ställa upp som modeller när jag började behärska de manuella inställningarna var också en självklarhet.
 
Bilder från 2013-2014  ↓
 
Men det var först när Maria fick sin underbara tjej Lea som jag började fotografera folk jag inte känner. Jag fixade hemsidan och hon berättade om mig för sina vänner i mammagrupper. Det blev snabbt både gravid, nyfödd, barn- och familjefotograferingar utomhus och hemma hos kunder. Sommaren 2013 träffade jag Jennifer och hennes familj i Bondebacka för en fotografering. Efteråt frågade hon mig om jag även fotograferar bröllop för hennes syster skulle gifta sig senare den sommaren. Jag sa att jag inte hade fotat bröllop tidigare men att det skulle vara jättekul att få göra det. Några dagar senare får jag ett mail från hennes syster Sandra som bokar mig. Jag var så glad och så nervös! För exakt två år sedan fotade jag mitt första bröllop. Jag har hunnit med ca 25 st nu och jag är så tacksam att jag har fått den otroliga möjligheten att göra något jag tycker så mycket om och som jag känner mig bra på.
 
Bilder från första bröllopet 17/8-13 ↓
 
Jag kan knappt förstå vilken tur jag har haft med de människor jag mött genom fotograferingen. Inga surpruppar eller dåliga incidenter. Att så många trevliga och roliga människor har kommit till mig och så mycket jag har lärt mig från dem, att ta vara på dem man har runt omkring sig. Att få se deras glädje till varandra hör till mitt jobb, hur häftigt är inte det? 
 
 
Hösten 2014 startade jag mitt företag som Enskild Firma. Det var en berg-och-dalbana av känslor. Spännande, förväntansfullt, nervöst, roligt och jobbigt. Det är fortfarande roligt, spännande och lite jobbigt mellanåt men det är det värt. I oktober firar företaget ett år och det är med liknande känslor som jag snart kliver in i år två ♥
 
 
Tusen tack till alla mina kunder! Utan er skulle jag inte kunna göra det jag gillar att göra allra mest. ♥


Livetipastell

Du är bäst!

Svar: Kunde inte gjort det utan dig :)
Fotograf Emelie Petré

Datum: 2015-08-18 / Tid: 21:59:15 / Blogg: http://livetipastell.blogg.se/NAMN:

MAIL:

BLOGG:

KOMMENTERA:


Jag är ofta här, spara mina uppgifter!