Att stå på andra sidan kameran - 6 år

2014-10-28 / 17:57:00 Foto - Kärlek / 10 comment(s)
För 6 år sedan började det en ny kille i min klass. Han hette Mikael och hade precis flyttat till Motala efter ett utbytesår i Wisconsin, USA. Han hade lite slitna jeans, hoodtröja och sneakers på sig. Han hade även det gulligaste leendet med söta smilegropar som jag föll för direkt.
 
Ganska kort därefter började vi prata på msn, om allt och inget, om konstiga skoluppgifter, vad som skulle hända i helgen och vad nörden Emelie kollade på på tv, för den var ju alltid igång. På håltimmarna spelade han kort. Jag försökte få mina vänner att vara med så att jag kunde få träffa honom lite mer. Varje dag efter skolan och på kvällarna pratade vi över nätet. Han lärde mig hur man använder Facebook och vad som var privat meddelande och vad alla kan se som man skriver (jag var inte så high-tech, det var ju trots allt 2008).
 
En kväll frågar han mig om jag gillar honom. Jag trodde direkt att han skämtade med mig och om jag svarade "ja" så skulle han säga att han skojade (ni vet som i vissa elaka filmer). Som tur var skämtade han inte och några dagar senare hade vi vår första dejt. Den 5 oktober 2008 blev Micke och Emelie Mickelie.
 
Vi har besökt Finland två gånger, Tyskland och Frankrike. Jag kan inte ens räkna hur många chick-lits filmer han har stått ut att se på med mig (eller Harry Potter filmer heller för den delen). Han är en besservisser ut i fingerspetsen och han äter lyxiga chokladpraliner som om det vore en chokladkaka från Lidl (förlåt Lidl). Han tittar på mig som ingen annan gjort och han finns alltid där när jag behöver. Efter varje blogginlägg smsar han mig ifall jag har slarvat på tangenterna och råkat skriva itne istället för inte, eller om jag har lyckats komma på ett eget ord (vilket händer ibland). Han har ett tålamod som är beundransvärt och han får mig att bli en bättre människa. 
 
Samma helg som 6-årsdagen var hade vi en fotografering tillsammans. Kameran stod på ett stativ, jag ställde in inställningarna, sprang fram och tillbaka och så tryckte vi på fjärrutlösaren. Något jobbigare än en vanlig fotografering men så värt det att äntligen ha lite bilder på oss ♥
Någon av dessa ska upp i nya lägenheten sen ↓
 
 
 
 
 
 

Bröllopsfotografering; Behind the scenes

2014-10-26 / 09:06:00 Foto - Bröllop / 4 comment(s)
Höstrusket är här och jag är mitt uppe i flytten nu men tänker ändå tillbaka på värmen och alla sommarbröllop titt som tätt. Bröllopsbokningarna för nästa år fylls på och nu är företaget i rullning! :-) I juli träffade jag Frida & Samuel där brudnäbbarna genast fattade tycke om min kamera. Överlämnade reservkameran till dem och de fotade på som bara den! Perfekt nu i efterhand som lite BTS-bilder ;-)
 
 
Kolla in Junis hjulning här! Och ser inte jag gaaanska så lång ut där på pallen? ;-)
 
 
Jag ser ju helt knäpp ut här men jag skulle kittla den lilla fröken som stod bakom kameran, haha.
 
 
Stor tumme upp för bröllopet! 

Nyföddfoto - Benjamin

2014-10-22 / 20:17:00 Foto - Nyfödd / 3 comment(s)
Gosiga kinder, pyttesmå fingrar, härligt minspel, sprattlande fötter och leenden när något kommer i blöjan, haha. En nyföddfotografering tar oftast längre tid än vanligt men går hur snabbt som helst när man har något så här gulligt att titta på. Lilla Benjamin är bara 4 dagar gammal här och var ingen svår modell, han sov sig igenom nästa hela fotograferingen :-)
 
 

Gäsp, skratt och bus bland höstlöven

2014-10-14 / 19:42:15 Foto - Barn & Familj / 3 comment(s)
Förra veckan var det äntligen dags för lilla Ester att fotas. Hennes mamma vann nämligen min facebooktävling från i våras. Det var en ganska så kall och blåsig dag men bland höstlöven blir det ändå väldigt fint. Det fick bli några värmepauser med stora kramar från både mamma och pappa för att lilltjejen inte skulle bli för kall. Det är inte alltid lätt att vara barnmodell ska ni veta, ibland måste man sitta i mysig korg och softa. Då kan det komma en och annan gäsp, som på bilden nedan ;-)
 
 

Förlovningsfotografering; Oleg & Tamara

2014-10-05 / 13:12:00 Foto - Kärlek / 4 comment(s)
Det här gulliga paret hade jag nöjet att träffa förra helgen. De åkte från Eskilstuna hit för en fotografering och det är jag så glad över att de gjorde! Han friade till henne på Disnleyland när de var i USA med den mest otroliga ringen jag har sett. Jag tycker så mycket om att stå bakom kameran, få göra det jag känner mig bra på. Att försöka fånga människors persnolighet på bild och att få göra det med min kamera gör mig så otroligt tacksam att jag får göra det här.
 
Vi planerade in en kvällsfotografering för att kunna få med solnedgången och det mjuka ljuset och så här blev det:
 
 
Tack Oleg & Tamara!