Harry Potter - The Exhibition

2014-07-03 / 11:00:59 Personligt / 3 comment(s)
 
Förra veckan åkte jag och Micke till Norrköping för att äntligen gå på HP utställningen. Jag var väl något mer entusiastisk än Micke, men han gav det ändå godkänt ;-) Det började med att man fick gå in och se lite filmklipp från alla filmerna för att sedan gå förbi Hogwarts Express (häftigt!). Därefter fick vi se elevhemshatten som även placerade in några barn i respektive elevhem. Det var fotoförbud överallt så bilden ovan är tagen mot en grön vägg och kostar 169 kr. I kassan får man bestämma vilken bakgrund man vill ha. Inne på utställningen fanns det flera rum som man besöker. Man får en audioguide så att man själv kan gå i sin takt och bestämma i vilken ordning man vill se sakerna.
 
Det mesta bestod av skådespelarnas kostymer, möbler och annan rekvisita. Vi fick se en del av Harry och Rons rum, Professor Umbridges kontor, en del av julbalen och massor annat! Alla horrokrux var självklart också på plats. Vi fick spela lite Quidditch och kasta en Quaffle-boll, ha örtlära och dra i egna Mandrakes samt gå in i Hagrids stuga och sitta i hans enorma fotölj. Jag var helt lyrisk. Jag blev bara mer sugen på att besöka det stora Harry Pottermuséet i London.
 
Harry Pottershopen
Efter att vi hade gått genom den förbjudna skogen kom snart utgången och Harry Pottershopen. Lite prisexempel kommer här:
Halsduk - 249 kr
Trollstav - 380 kr
Smycken - 499-599 kr
Marauders karta - 320 kr
Godis - 39 kr
 
Vi köpte självklart med oss Bertie Bott's beans och har smakat några hemska smaker. Ruttna ägg var den värsta! Vi har fortfarande öronvax kvar att smaka men jag tror nästan att Micke får testa den själv ;-)
 
Utställningen var faktiskt större än vad jag hade förväntat mig. Jag blev förvånad över hur välutfört allting var. Det enda jag hade önskat var att det varit mer interaktiva element.
 
Tips
Tipset jag kan ge till dem som funderar på att åka är att välja Engelska på audioguiden. Då får man höra regissören själv prata istället för något dubbat spektakel. För barnfamiljer som vill ha ALLT i shopen - det mesta finns även på Ebay för 80% lägre pris. Jag fastnade för Hermiones time turner halsband som kostade 599 kr men beställde det nyss på Ebay för 20 kr..
 
Summa summarum - Världens bästa dag! Nästa gång jag åker till London blir det ett besök på Warner Bros Studion :-)


Sofiaz

ÅH vill också dit:D

Datum: 2014-07-03 / Tid: 21:15:52
Malin

Haha, klart du var tvungen att köpa bilden ;) Kul att du gillade det iaf!! Puss

Datum: 2014-07-04 / Tid: 10:53:22
Adine

Vad tråkigt att det var fotoförbud... Vill också åka diiiit! :D Låter galet kul!

Datum: 2014-07-05 / Tid: 14:57:28 / Blogg: http://lundahlfoto.blogg.seNAMN:

MAIL:

BLOGG:

KOMMENTERA:


Jag är ofta här, spara mina uppgifter!