5 tips till att välja rätt bröllopsfotograf

2014-01-28 / 17:02:00 Bröllopstisdag / 2 comment(s)

Bröllopssäsongen börjar närma sig och jag får allt fler bröllopsförfrågningar vilket är jättekul :) Därför tänkte jag börja med ett nytt tema här på bloggen, nämligen Bröllopstisdag! Varje tisdag (förhoppningsvis) kommer ett nytt inlägg som kan hjälpa blivande brudpar att få just de bröllopsbilder de vill ha!

 

Först ut blir några tips om hur man väljer rätt bröllopsfotograf.

 

 

Magkänsla
Det ska kännas rätt efter att ni bokat fotografen. Vad får ni för svar när ni mailade om prislista? Var han/hon trevlig? Erbjuder fotografen ett konsultationsmöte så se till att boka in en dag där ni kan träffas och gå igenom alla frågor ni har. På bröllopsdagen är fotografen den person som ni kommer att vara mest med så det är viktigt att denne får er att känna er avslappnade och lugna. Ett tips är att läsa fotografens "om mig" sektion på hemsidan, första intrycket gör mycket.

 

Stil
Alla fotografer har sin unika stil. Det är viktigt att ni väljer en fotograf som har liknande stil som er för att ni ska få de absolut bästa bilderna! Fråga om ni kan få se bilder från en hel bröllopsdag för att få en bättre idé om hur fotografen arbetar.

 

Börja leta tidigt
Många bokar sin fotograf redan ett år i förväg för att vara säker på att få sitt datum bokat. Att hitta sin bröllopsfotograf är inte alltid lätt men ge det tid. Efter bröllopet är över har ni tre saker som består; ringarna, minnena och bilderna. Och visst vill alla ha fina bilder att hänga upp på väggen hemma eller i ett stilrent album på vardagsrumsbordet? :)

 

Budget
Frågan som de flesta stirrar sig blinda på. Försök att gå på magkänslan, inte plånboken. Om er drömfotograf är utanför er budget, fråga denne om rekommendationer till någon som funkar för er. Prioritera det som är viktigast för er och gör kompromisser på sådant som inte är lika viktigt. Ni får också fundera på om ni bara vill ha porträttbilder eller hela er bröllopsdag dokumenterad.

 

Engagemang
Att anlita en fotograf som är personligt engagerad i er och ert bröllop kommer göra så stor skillnad! Dagen kommer att bli roligare, gå lättare plus att ni kan få tips från en person som varit på många bröllop tidigare.

 Livetipastell

Synd jag inte kan gifta mig igen med Tom:) Hade bokat dig alla dar i veckan Empolito:)! Kramis och kul tema!

Svar: Du är ju bara för gullig! :)
Emelie

Datum: 2014-01-28 / Tid: 18:14:32 / Blogg: http://livetipastell.blogg.se/
Lovisa

Roligt tema o bra inlägg :)

Svar: Va kul! Tack så mycket :)
Emelie

Datum: 2014-01-29 / Tid: 20:40:36NAMN:

MAIL:

BLOGG:

KOMMENTERA:


Jag är ofta här, spara mina uppgifter!