It's all about the wedding details

2014-01-30 / 21:01:04 Foto - Bröllop / 7 comment(s)
Under min lediga dag i tisdags passade jag på att ha en stylad fotografering där jag fotade bröllopsdetaljer :) Bakade cupcakes, cakepops och pysslade och donade. Vissa har hamnat på hemsidan och resten kommer här! Temat fick självfallet gå i min favoritfärg, rosa! :-)

5 tips till att välja rätt bröllopsfotograf

2014-01-28 / 17:02:00 Bröllopstisdag / 2 comment(s)

Bröllopssäsongen börjar närma sig och jag får allt fler bröllopsförfrågningar vilket är jättekul :) Därför tänkte jag börja med ett nytt tema här på bloggen, nämligen Bröllopstisdag! Varje tisdag (förhoppningsvis) kommer ett nytt inlägg som kan hjälpa blivande brudpar att få just de bröllopsbilder de vill ha!

 

Först ut blir några tips om hur man väljer rätt bröllopsfotograf.

 

 

Magkänsla
Det ska kännas rätt efter att ni bokat fotografen. Vad får ni för svar när ni mailade om prislista? Var han/hon trevlig? Erbjuder fotografen ett konsultationsmöte så se till att boka in en dag där ni kan träffas och gå igenom alla frågor ni har. På bröllopsdagen är fotografen den person som ni kommer att vara mest med så det är viktigt att denne får er att känna er avslappnade och lugna. Ett tips är att läsa fotografens "om mig" sektion på hemsidan, första intrycket gör mycket.

 

Stil
Alla fotografer har sin unika stil. Det är viktigt att ni väljer en fotograf som har liknande stil som er för att ni ska få de absolut bästa bilderna! Fråga om ni kan få se bilder från en hel bröllopsdag för att få en bättre idé om hur fotografen arbetar.

 

Börja leta tidigt
Många bokar sin fotograf redan ett år i förväg för att vara säker på att få sitt datum bokat. Att hitta sin bröllopsfotograf är inte alltid lätt men ge det tid. Efter bröllopet är över har ni tre saker som består; ringarna, minnena och bilderna. Och visst vill alla ha fina bilder att hänga upp på väggen hemma eller i ett stilrent album på vardagsrumsbordet? :)

 

Budget
Frågan som de flesta stirrar sig blinda på. Försök att gå på magkänslan, inte plånboken. Om er drömfotograf är utanför er budget, fråga denne om rekommendationer till någon som funkar för er. Prioritera det som är viktigast för er och gör kompromisser på sådant som inte är lika viktigt. Ni får också fundera på om ni bara vill ha porträttbilder eller hela er bröllopsdag dokumenterad.

 

Engagemang
Att anlita en fotograf som är personligt engagerad i er och ert bröllop kommer göra så stor skillnad! Dagen kommer att bli roligare, gå lättare plus att ni kan få tips från en person som varit på många bröllop tidigare.

 

Studiofotografering

2014-01-24 / 10:07:22 Foto - Barn & Familj / 3 comment(s)
 
Igår gick jag ut med detta erbjudande på min facebooksida och redan har det trillat in bokningar! Så hilma roligt :) De kommande veckorna kommer kameran gå i ett. Tänkte att jag i helgen skulle ta och fota lilla hemmastudion också så får ni se hur den faktiskt ser ut. Har även fått hem lite nytt material som jag visar nästa vecka :) Nu önskar jag er alla en trevlig fredag!
 

Gravidfotografering i Motala

2014-01-21 / 10:12:00 Foto - Gravid / 7 comment(s)
 

I lördags hade jag en gravidfotografering med fina Emma och Tobias! Smhi lovade sol och ingen snö men vi fick både snö och vind ;-) Det var ingen varm dag (som ni säkert förstår) men de var så tappra! Jag själv var klädd som en michelingubbe så jag kunde ligga ner i snön och knäppa bild efter bild. Men Emma och Tobbe fick ha massor med filtar omkring sig för att hålla värmen. Här ovan ser ni några av mina favoriter från dagen :)

Min nya vän!

2014-01-12 / 13:33:12 Personligt / 2 comment(s)
I fredags hämtade jag ut min nya pärla. Har mycket kvar att lära och denna gång ska jag läsa instruktionsboken också men än så länge är jag mer än nöjd :)
 

Gott Nytt År!

2014-01-01 / 19:34:00 Personligt / 3 comment(s)
 
Första dagen på det nya året har börjat finemang! Sitter i skrivande stund och gör en pdf med prislista för bröllopsfotograferingar 2014 (inte det lättaste minsann). Nyårsafton igår spenderades precis som den ska, i goda vänners sällskap och med underbart god mat.
 
Mina nyårslöften för 2013 var att:
- Göra sånt jag mår bra av
- Fotografera mera
- Vara positiv till nya saker
 
Jag tycker att jag lyckats rätt bra! Har aldrig mått så bra som jag gjort under det gångna året och fotat har jag gjort som en tok!
 
I år ska jag försöka bli bättre på att fota vardagliga situationer; familjemedlemmar och även låta mig själv vara med på något hörn. Ljuset behöver inte alltid vara perfekt, det är ögonblicken och de speciella stunderna jag vill komma ihåg.
 
Några andra nyårslöften har jag inte kommit på än. Ska självklart fortsätta att göra sånt jag mår bra av, fotografera det som ligger mig varmt om hjärtat och inte glömma bort att vila emellanåt :-)