I år ska jag...

2013-01-29 / 12:04:15 Kreativitet / 7 comment(s)
Ny vecka, nya tag! Skrev i helgen ner mina nyårslöften som jag sedan ramade in. Kan ju hoppas att det blir lättare att uppfylla dem och jag ser dem varje dag när jag vaknar :)
 
Vad händer annars? Fick fågelbajs i huvudet igår och var nyss och tittade på en alldeles för dyr lägenhet. Förutom det så är allt som vanligt, haha. Nu blir det jobb!

Min hemsida har öppnat!

2013-01-24 / 09:55:11 Personligt / 5 comment(s)
Ni vet att jag för ett tag sedan skrev om att jag höll på att bygga upp hemsida? Jag har tänkt att "öppna den" för allmänheten sedan november nu men har aldrig kännt mig helt nöjd med den så har dragit ut på saken bara.. Har fortfarande prislistan kvar att skriva, är ju så svårt att veta vart man ska lägga sig i prisnivån såhär i början.. Men nu får det i alla fall vara dags!
 
WWW.EMELIEPETRE.SE 
Titta gärna in och berätta vad ni tycker! :-)
 

Newborn baby

2013-01-23 / 20:47:25 Kreativitet / 1 comment(s)
Utrustning: Canon EOS 500D, Canon EF 50mm f,1.4, Reflexskärm silver 110 cm

Burk av léenden

2013-01-23 / 10:38:39 Kreativitet / 4 comment(s)
Jag följer trenden och gör en "best of 2013" burk! Där lägger man i små lappar med fina händelser som sker under året som man sedan får kolla på när året är slut. Små saker som får dig att le helt enkelt :) Här kan ni se mer inspiration! Såhär blev min:
 

Lea & egen logga

2013-01-22 / 09:51:45 Fotografering / 4 comment(s)
 
Fotade tre små bebisar i torsdags, så himla söta! Bjuder på två bilder på Lea här :) Har även suttit och försökt göra en logga, men det var svårare än jag trodde. Har haft tanken att beställa en från någon som vet vad den gör, men priserna låg på flera tusen så då tog jag mig i kragen och gjorde en egen istället! Får duga så länge :)

Min tv-tablå

2013-01-21 / 11:31:00 Personligt / 7 comment(s)
Ny vecka, nya avsnitt! Gjorde mig en egen tv-tablå (är ju lite glömsk om man säger så) och nu känns veckan genast mycket roligare :) Fredagen såg dock väldigt tom ut men då är det ju fredagsmys oavsett! Har jag missat någon serie som är värd att börja kolla på?

T v å t u s e n t o l v

2013-01-16 / 19:20:01 Personligt / 4 comment(s)
 Då var det dags för den årliga resumén av det gångna året (bättre sent än aldrig). Kort sagt: Tog examen, åkte till New York, byggde upp en butik och började fota porträttbilder! Bästa året på länge, får se om 2013 kan toppa det :)
 
 
Januari
Bakmånaden nummer ett! Stod varje helg i köket och blandade ihop något nytt, alltid med choklad i. Hamnade även på blogg.se startsida med snyggingskorna. Examensarbetet började i skolan och en hektisk tid väntade mig.
 
 
Februari
Kändes som jag pluggade dygnet runt, motivationsteorier hit och dit. Drömde om en sommar i NYC och skickade massor med mail till olika språkresebolag.
 
 
Mars
Ingen händelserik månad, bloggade inget, fotade inget så minns inte så mycket, haha. Micke flyttade hemifrån och vi hade en inflyttningsfest för honom, annars bodde jag nog i böckerna!
 
 
April
Bokade språkresan till New York och gick runt och var lycklig mest hela tiden. Sista kursen avslutades och all energi gick åt till examensarbetet.
 
 
Maj
Vi åkte till Skövde och la fram vårt examensarbete. Fick vg på det och livet började kännas bra igen. Jag kunde andas ut och fokusera framåt, mot sommaren :)
  
 
Juni
Den mest händelserika månaden. Jag tog examen och den 16 juni korsade jag ensam Atlanten och spenderade två veckor i New York. Firade 21-årsdagen med vänner från hela världen. Roligaste och häftigaste jag gjort!
 
 
Juli
Kom hem från New York. Gick från att ha jobbat extra på Lekia i fem år till fast jobb på heltid! Fick testa på hur det är att vara butikschef i några veckor.
 
 
Augusti
Började fota porträtt och tyckte det var jättekul! Malin fick ställa upp som modell så jag kunde träna lite på alla inställningar. Hon var så snäll att jag till och med fick testa lite bröllopsbilder på henne :)
 
 
September
Vänner fick fortsätta ställa upp som modeller och jag hade min första gravidfotografering. Bakade en massa gott och sedan började jag träna (igen).
 
 
Oktober
Jobbade 120% med att bygga upp nya butiken och den nittonde slog vi upp portarna :) Micke och jag firade fyra år tillsammans och jag fortsatte att fota porträtt.
 
 
November
Fotade dop och bebisbilder på underbara Lea! Hade även en TFP fotografering i Linköping. Annars jobb!
 
 
December
Jobbade under dygnets alla ljusa timmar så kameran låg och samlade damm hemma. Mobilen var räddningen då :) Blev mer aktiv på instagram och bloggen kom istället i skymundan. Hade en jättebra jul med familjen och nyår med vänner!