Reflexskärmens betydelse i skugga och motljus

2012-09-15 / 17:07:48 / 2 comment(s)

Hej fina bloggläsare! Tänkte att jag skulle göra ett inlägg om varför reflexskärmen är så bra när man fotar porträttbilder. Får ofta frågan när jag fotar hur skillnaden blir så har tagit några bilder i både skugga och motljus för att tydligare visa detta :-) Jag använder mig alltid av silver på reflexskärmen då jag tycker den gör färgerna mest rättvisa på bilderna. Dessa bilder nedan är direkt tagna från kameran så ingen redigering är gjord.

 


I skuggan hjälper reflexskärmen till att lätta upp de skuggor som ofta befinner sig under ögonen och den hjälper dessutom till att jämna ut hudtonen i hela ansiktet. Ögonen får även mer skärpa och lyster vilket gör att redigeringen går mycket snabbare efteråt :)

 

När man fotar i motljus är det lätt att bilderna blir väldigt ljusa och matta som den till höger. Visserligen tycker jag det kan vara väldigt fint när man väl redigerar en sådan bild men för att slippa den processen kan man använda reflexskärmen och få det att se ut som att modellen skulle ha solen i ansiktet istället. Kruxet med detta är att det lätt kan bli för ljust för modellens ögon när man vinklar skärmen mot henne. Då får man köra på 1-2-3-öppna metoden, funkar utmärkt ;-) Så här ser ni skillnaden! Jag ser reflexskärmen som en billig investering för bättre bilder :)Victoria

Tyckte bilden utan rexlexskärm i motljuset var väldigt fin faktiskt ^^

Svar: Haha jag med, jag föredrar sådana motljusbilder :)
Emelie

Datum: 2012-09-15 / Tid: 18:29:11 / Blogg: http://victoriasdiiary.blogg.se
Malin

Gillar 123-öppna! ;)

Svar: Haha ;)
Emelie

Datum: 2012-09-15 / Tid: 18:40:04 / Blogg: http://primamalin.blogspot.seNAMN:

MAIL:

BLOGG:

KOMMENTERA:


Jag är ofta här, spara mina uppgifter!