EC New York

2012-07-05 / 07:59:11 New York / 0 comment(s)

 

Tänkte berätta lite om skolan i New York och hur allt fungerar. Skolan EC New York är riktigt fräsch och ligger bara ett kvarter från Times Square. Första dagen får alla nya studenter göra ett placeringstest. Utifrån detta prov delas man sedan in i klasser som finns i 10 olika nivåer. Jag hamnade i Advanced 1A som är nivå 9. Under högsäsong delas man in klass A eller B, vilket innebär att man har varannan dag morgonlektioner och varannan dag eftermiddagslektioner.

 

Skolan anordnar aktiviteter för varje dag som man kan skriva upp sig på. The New Yorker Residence, som jag bodde på, hade också aktiviteter för deras boende studenter. Jag skrev bland annat upp mig på att åka på en busstur runt Manhattan & Brooklyn och gå upp i Empire State Building. Skolan och boendet ordnar så man får studentrabatt på de flesta ställen också.

 

På tisdagen börjar lektionerna. Det som är väldigt bra är att klasserna är små så alla får plats att synas och höras. I min klass var vi åtta stycken studenter från bland annat Tyskland, Holland, Frankrike och Schweiz. Man har två stycken lärare (varannan dag även där). Mina var jättebra, de gjorde varje lektion rolig och jag tycker jag lärt mig mer på dessa två veckor än vad jag gjorde under ett år av engelska på gymnasiet.

 

Varje fredag är det ”Graduation” för de studenter som åker hem. De som stannar en längre tid (tror det är 3 månader och uppåt) gör ett prov för att se vilken nivå man är på i slutet men jag fick bara ett ”Certificate”.

 

Vill ni veta något mer så är det bara att fråga :-)


NAMN:

MAIL:

BLOGG:

KOMMENTERA:


Jag är ofta här, spara mina uppgifter!