Min resumé av New York

2012-08-16 / 22:23:24 New York / 5 comment(s)
JAG ANLÄNDER PÅ JFK och ser mig omkring bland alla människor. Ögonen går igenom alla skyltar som hålls i händerna. Ser inte mitt namn någonstans. Går några varv till, väntar några minuter..  Där borta, står en liten man med en brun skylt, Emmilie Petrea. Ja helt rätt blev det väl inte men jag sken upp som en sol och presenterade mig själv. Sätter mig i en svart jeep och sedan åker vi iväg, mot The City. Fönsterrutorna var nervevade och radion spelade precis den musiken jag gillar. Kunde inte fatta att jag äntligen var där! Allt såg ut som jag föreställt mig, som vi har sett staden på film. Chauffören ger mig några tips på sevärdheter och min mun gick stup i kvarten ”What’s that building over there?” och pekade överallt. Haha, som en liten femåring.
 

Vi kommer fram till hotellet och jag tar den gigantiska hissen upp till sextonde våningen, där står det fler studenter och väntar på att bli incheckade på studenthemmet. Femton minuter senare har jag skrivit upp mig på en busstur och står och pratar med två tjejer från Spanien. Say what? Trodde aldrig att jag skulle våga vara så social. Och det slutade inte där! Träffade i alla fall ett tjugotal trevliga människor som jag haft kontakt med på facebook efter resan. Kom framför allt väldigt bra överens med en tjej från Holland och en tjej från Tyskland som båda gick i min klass. Vi ska förresten försöka ses något nu i vinter! Men alla var så himla trevliga där. Skaffade inte bara kontakter från Europa utan även från USA och Asien. Skolans läge var helt perfekt, alldeles intill Bryant Park, så efter att lektionerna var slut var vi ett stort gäng som gick dit och åt lunch. På torsdagar har de även ”bio” i parken, riktigt häftigt!

 

Det som var så himla underbart med språkresan, och som jag oroade mig mest över innan jag åkte, var att det inte skulle finnas någon att uppleva staden med, men det fanns hela tiden någon man kunde hitta på något med! Folk gjorde planer i the Student Lougne i skolan och alla var välkomna att hänga med. Annars var det någon som knackade på ens dörr och frågade om man ville hitta på något. Det var också skönt att man själv kunde bestämma när man bara ville gå och shoppa lite för sig själv eller när man ville umgås med andra. Allt är upp till en själv. Och det känns väldigt skönt att säga att jag hann med att göra ALLT jag ville göra, plus lite till.

 

En vanlig dag började oftast med att jag gick upp klockan sju. Kvart över åtta mötte jag upp ett par tjejer och vi begav oss bort mot Broadway och vårt dagliga morgonstopp på Starbucks. Hade fått höra innan att man lätt blir igenkänd om man kommer tillbaka ofta, och det blev vi. Sista veckan hälsade de på oss som de kände oss vilket var lite kul! Mellan nio och fram till lunch hade vi lektioner (som var riktigt roliga). Åt lunch i parken och sedan var det dags för dagens äventyr! Kunde vara allt mellan att shoppa i SoHo, ha en picknick i Central Park, ta färjan ut till Liberty Island eller ta dagliga svängen förbi Magnolia Bakery och äta en cupcake (var besatt!). På kvällen gick vi alltid ut och åt på någon restaurang. Blev pasta i Little Italy, hamburgare på Times Square och vårrullar i China Town. Några kvällar gick vi bara ett kvarter bort och tog en slice of Pizza på Joes Brothers för endast 1$!

 

Det går inte en dag utan att jag tänker tillbaka på NY. På något sätt kan jag inte förstå att jag har varit där. Att jag vågade sätta mig på ett plan helt själv och korsa Atlanten. Jag ångrar det inte för en sekund. Det här var mitt livs största resa som jag hoppas att fler får chansen att uppleva! Roligaste jag har gjort!

 Malin

Låter som en underbar vistelse. Det var du värd!

Svar: Tack vännen!
Emelie

Datum: 2012-08-17 / Tid: 11:38:06 / Blogg: http://primamalin.blogspot.se
Ellen (alatariel)

Låter alldeles underbart!

Svar: Det var det! :)
Emelie

Datum: 2012-08-17 / Tid: 18:34:28 / Blogg: http://alatariel.papper.fi
Malin Aurora

Åh så fint det låter!

Svar: :)
Emelie

Datum: 2012-08-20 / Tid: 19:36:57 / Blogg: http://vildblommor.blogg.se/
elin

Hej!

Jag vet inte om du svarar på kommentarer på gamla inlägg men jag bara undrade lite om din New York resa och skulle bli superduper glad om du kunde svara! :D

Jag funderar starkt på att åka på en sån resa som du gjorde, men hur långt innan bokade du resan?
Var det dyrt, med allt som skulle betalas och sen pengar i fickan?
Vad pluggade du? Alltså läste du ett och samma ämne varje dag eller flera olika?
Fick du dricka alkohol i New York, hahaha, den frågan lät jätte konstig men jag bara tänkte eftersom dom har väl 21 års gräns? Men du kanske va över 21?

Hahaha, förlåt för så mycket frågor men jag blev såååå nyfiken nu när jag hittade din blogg, när du har gjort det som jag vill göra och kände att det är bäst att passa på att fråga! :D

Älskar dina bilder btw !

// elin (:

Svar: Hej Elin!
Va kul att du hittat till min blogg! Jag svarar gärna på dina frågor :)

Språkresan till New York var verkligen det roligaste jag gjort!
Jag bokade resan i mittan av april och åkte i mitten av juni så 2 månader tidigare, men det går att boka senare också vet jag.
Språkresan kostade 14000 och flygresan (tur och retur) kostade 6000. Sedan är det ju upp till en själv hur mycket man gör av med i fickpengar. Det var i alla fall ganska billigt att leva där!

Jag läste bara engelska på en skola som ligger precis vid Times Square.

Är man över 18 år så åker man på "vuxenspråkresor" och man har ingen som kollar om man dricker eller inte. Men ska man gå ut så har de väldigt tuffa regler om att ingen under 21 får komma in på några klubbar. Jag fyllde 21 medan jag var där :)

Hör av dig igen om du har några fler frågar, svarar gärna på dem!

Kram Emelie
Emelie

Datum: 2013-05-21 / Tid: 18:50:21
Sandra Larsson

Tjo! jag kommer åka på samma språkresa som du nästa år :) är både skit nervös och ser fram emot enormt mycket! jag undrar hur länge du va där? samt gjorde skolan några dagsresor också? vad mer för aktiviteter kunde dem planera än dem du tog upp i bloggen? tacksam för svar :)

Svar: Hej Sandra!Va roligt! Det var verkligen det roligaste jag gjort :) Jag var där i två veckor.
Om du går in och gillar EC New York på Facebook så kan du se hur aktiviteterna ser ut för alla månader som varit. Även boendet jag bodde på (The New Yorker Residence) har aktiviteter som du kan se på deras facebooksida :) Men det kan vara precis allt, från att besöka olika sevärdheter som att ta en öl i Brooklyn eller gå på bio :) Har du fler frågor kan du maila mig på: emeliep3@hotmail.com
Du har världens roligaste tid att se fram emot! Jag lovar :)
Emelie

Datum: 2013-09-16 / Tid: 17:51:53NAMN:

MAIL:

BLOGG:

KOMMENTERA:


Jag är ofta här, spara mina uppgifter!