With a romantic touch

2012-08-31 / 09:09:00 Fotografering / 3 comment(s)

BRÖLLOPSBILDERNA I EN NY REDIGERING Använde en action för att få detta resultat. Tycker det blev lite romantiskt över det hela. Vad säger ni? För mycket redigering eller funkar det? :-)

Bröllopsbilder

2012-08-30 / 09:58:00 Fotografering / 18 comment(s)

HEJ TILL ALLA nya som har kikat in här! Hoppas ni trivs och stannar kvar :-) Här kommer några bilder från vår spontana bröllopsfotografering igår. Kommer fler senare. Hoppas att jag får fota fler bröllop i framtiden, så himla roligt! Lämna gärna en kommentar så blir jag och bruden glad :)

Love one another and you will be happy. It's as simple and as difficult as that

2012-08-29 / 20:12:00 Fotografering / 4 comment(s)

GISSA VAD JAG GJORDE IDAG! 
Fotade bröllopsporträtt, eller ja ungefär. Behöver lite bilder till portfolion så min fina vän ställde upp och hoppade i mammas gamla brudklänning och så körde vi! Sitter och redigerar dem nu och kollar på Robinson. Helt okej kväll måste jag säga! :-)

1234

2012-08-28 / 08:33:01 Fotografering / 8 comment(s)
NÅGRA BILDER till från i söndags. Har en fotografering inplanerad imorgon och en i helgen också. Woho!

"Give thanks for what you are now, and keep fighting for what you want to be tomorrow."

2012-08-27 / 18:40:48 / 1 comment(s)
ELOGE MAGAZIN Idag slogs portarna upp för Eloge Magazine som drivs av några av mina favoritbloggerskor! Jag fick äran att vara en av de första tipsbloggarna på sidan. Ni kan läsa webbtidningen här!

26/8 Fotografering

2012-08-27 / 08:16:31 Fotografering / 81 comment(s)
TROTS OVÄDRET igår blev det en fotografering vid kanalen. Har redigerat klart alla bilder nu så ska lägga dem på cd och sedan leverera dem till Malin! Min onlineportfolio börjar också arta sig tycker jag så snart öppnas portarna dit :-)

America's Next Top Model Cycle 19

2012-08-26 / 08:03:15 / 0 comment(s)
TOP MODEL 19 nya säsongen är här! Denna gång i collageanda. Blev lite besviken på att de bytt ut Nigel från juryn. Tycker inte serier behöver förändras, haha. Ytterligare en förändring är att tittarna nu är en jurymedlem. Aja, jag gillar nya säsongen oavsett! Skönt att hösten börjar närma sig så att serierna drar igång igen :-) Följer ni Top Model?

Portfolio, visitkort och något fint

2012-08-22 / 11:47:00 Personligt / 8 comment(s)
MINA VISITKORT låg i brevlådan igår! Stilrena och fina. Beställde från Vistaprint, 250 visitkort för 50 kronor! Har kanske inte så stor användning av dem just nu men förhoppningsvis i framtiden :-) Även armbandet jag vann från SophieLowes har kommit, så fint! Har dessutom köpt en portfolio där jag ska ha mina förstoringar i. Känner mig så taggad nu! Vill bara fotografera hur mycket som helst!

It feels like we been living in fast-foward, another moment is passing by

2012-08-20 / 21:51:50 Personligt / 6 comment(s)
HÄR EKAR DET VISST. Anledningen? Har hamnar i en simsperiod. (Nej man kan ju faktiskt inte bli för gammal för det). Har laddat hem en massa roliga saker och lärt mig ett och annat fusk ;) Bland annat att göra aliens, vampyrer och zombies, haha. Min person jobbar just nu som Victoria's Secret Angel och driver sitt eget hemmaföretag som florist. Kul!
 
Nu ska jag sova! Inventering på jobbet imorgon. Klockan står på 05.00. Godnatt!

Min resumé av New York

2012-08-16 / 22:23:24 New York / 5 comment(s)
JAG ANLÄNDER PÅ JFK och ser mig omkring bland alla människor. Ögonen går igenom alla skyltar som hålls i händerna. Ser inte mitt namn någonstans. Går några varv till, väntar några minuter..  Där borta, står en liten man med en brun skylt, Emmilie Petrea. Ja helt rätt blev det väl inte men jag sken upp som en sol och presenterade mig själv. Sätter mig i en svart jeep och sedan åker vi iväg, mot The City. Fönsterrutorna var nervevade och radion spelade precis den musiken jag gillar. Kunde inte fatta att jag äntligen var där! Allt såg ut som jag föreställt mig, som vi har sett staden på film. Chauffören ger mig några tips på sevärdheter och min mun gick stup i kvarten ”What’s that building over there?” och pekade överallt. Haha, som en liten femåring.
 

Vi kommer fram till hotellet och jag tar den gigantiska hissen upp till sextonde våningen, där står det fler studenter och väntar på att bli incheckade på studenthemmet. Femton minuter senare har jag skrivit upp mig på en busstur och står och pratar med två tjejer från Spanien. Say what? Trodde aldrig att jag skulle våga vara så social. Och det slutade inte där! Träffade i alla fall ett tjugotal trevliga människor som jag haft kontakt med på facebook efter resan. Kom framför allt väldigt bra överens med en tjej från Holland och en tjej från Tyskland som båda gick i min klass. Vi ska förresten försöka ses något nu i vinter! Men alla var så himla trevliga där. Skaffade inte bara kontakter från Europa utan även från USA och Asien. Skolans läge var helt perfekt, alldeles intill Bryant Park, så efter att lektionerna var slut var vi ett stort gäng som gick dit och åt lunch. På torsdagar har de även ”bio” i parken, riktigt häftigt!

 

Det som var så himla underbart med språkresan, och som jag oroade mig mest över innan jag åkte, var att det inte skulle finnas någon att uppleva staden med, men det fanns hela tiden någon man kunde hitta på något med! Folk gjorde planer i the Student Lougne i skolan och alla var välkomna att hänga med. Annars var det någon som knackade på ens dörr och frågade om man ville hitta på något. Det var också skönt att man själv kunde bestämma när man bara ville gå och shoppa lite för sig själv eller när man ville umgås med andra. Allt är upp till en själv. Och det känns väldigt skönt att säga att jag hann med att göra ALLT jag ville göra, plus lite till.

 

En vanlig dag började oftast med att jag gick upp klockan sju. Kvart över åtta mötte jag upp ett par tjejer och vi begav oss bort mot Broadway och vårt dagliga morgonstopp på Starbucks. Hade fått höra innan att man lätt blir igenkänd om man kommer tillbaka ofta, och det blev vi. Sista veckan hälsade de på oss som de kände oss vilket var lite kul! Mellan nio och fram till lunch hade vi lektioner (som var riktigt roliga). Åt lunch i parken och sedan var det dags för dagens äventyr! Kunde vara allt mellan att shoppa i SoHo, ha en picknick i Central Park, ta färjan ut till Liberty Island eller ta dagliga svängen förbi Magnolia Bakery och äta en cupcake (var besatt!). På kvällen gick vi alltid ut och åt på någon restaurang. Blev pasta i Little Italy, hamburgare på Times Square och vårrullar i China Town. Några kvällar gick vi bara ett kvarter bort och tog en slice of Pizza på Joes Brothers för endast 1$!

 

Det går inte en dag utan att jag tänker tillbaka på NY. På något sätt kan jag inte förstå att jag har varit där. Att jag vågade sätta mig på ett plan helt själv och korsa Atlanten. Jag ångrar det inte för en sekund. Det här var mitt livs största resa som jag hoppas att fler får chansen att uppleva! Roligaste jag har gjort!

 

Tavlor med fina citat

2012-08-16 / 08:51:13 / 1 comment(s)
HAR VERKLIGEN FASTNAT FÖR tavlor med fina citat i blandade textstilar! Har letat efter lite inspiration och tror jag ska försöka mig på att göra några egna. Borde väl inte vara så svårt, eller? Haha, blir det någorlunda bra så visar jag upp mina mästerverk när det är klart ;-)

Före- och efterbilder

2012-08-15 / 20:03:02 Fotografering / 3 comment(s)
HAR FÅTT FÖRFRÅGNINGAR om att visa före- och efterbilder så tänkte bjuda på några här! Redigerar alla bilder olika, beror ju på vad det är för slags bild men oftast jobbar jag med kurvor, drar upp lystern och fixar skärpan. Brukar ta runt 2 minuter för varje bild. Sedan ändrar jag alltid bildstorleken på bilderna så de passar bloggen, på så sätt blir bildkvaliteten mycket bättre. Porträttbilder vill jag inte redigera så mycket, tycker det är viktigt att bilderna fortfarande ser naturliga ut. Andra bilder däremot kan vara roligt att göra om helt och hållet! :-)
 
Vill ni se mer av såna här inlägg? Lite foto- och redigeringstips också kanske?

Beauty is not in the face; beauty is a light in the heart

2012-08-15 / 12:10:04 / 2 comment(s)
VÄSKAN HAR ANLÄNT! Direkt från Sydkorea. Blev positivt överraskad att den är så lik som på bilden. Happy happy happy!

"The language of friendship is not words but meanings"

2012-08-14 / 19:45:44 Fotografering / 3 comment(s)
A FRIEND IS ONE of the nicest things you can have, and one of the best things."

Jag drömmer om vitt

2012-08-14 / 10:22:43 / 1 comment(s)
MIN LÄGENHET ska gå i vitt. Tre vita väggar och en fondvägg i vita nyanser. Rosa och bruna detaljer i rummet. Tavlorna ska vara fotade av mig. En av de vita väggarna ska kunna användas som en fotovägg, en hemma-mini-studio. Hoppas på stora fönster så att det släpps in mycket ljus. Ja, jag drömmer lite bara..

The nice thing about teamwork is that you always have others on your side

2012-08-13 / 20:42:04 Personligt / 2 comment(s)
Bild från igår, foto Malin
 
BLOGG.SE STÅR INTE högt i kurs hos mig sedan de gjorde om allt. Går inte att förhandsgranska inlägg, skriva kommentarer eller besöka andra bloggar! Får underhåller mig med att välja ut bilder som ska framkallas istället. Vill göra ett scrapbookingalbum från New York så har sparat biljetter, cent, amerikanskt godispapper och massor därifrån för att piffa till det, haha ;-)

Friendship isn't a big thing - it's a million little things

2012-08-13 / 10:36:00 Fotografering / 2 comment(s)

Preview of today's photoshoot

2012-08-12 / 22:00:29 Fotografering / 1 comment(s)
IDAG HADE JAG EN timmes fotografering men fina Malin! Blev riktigt nöjd med bilderna, visar fler imorgon :)

"A person can get used to anything if given enough time"

2012-08-12 / 15:20:00 Personligt / 0 comment(s)
HUNDRA ÅR EFTER alla andra har jag nu äntligen sett The Notebook. I klass med Dear John och A Walk to Remember så självklart föll den mig i smaken!

True friends are hard to find

2012-08-10 / 11:53:02 Personligt / 4 comment(s)
JAG HAR SÅN TUR som har så fina vänner. Vänner man kan dela allt med och vara sig själv med. Vänner som inte dömer en utan stöttar en oavsett vad. Ni är bäst!

Min Victoria's Secret samling

2012-08-09 / 18:37:08 Personligt / 1 comment(s)
MIN SAMLING AV LOTIONS FRÅN VS. Älskar deras dofter! 

Behöver er hjälp!

2012-08-07 / 09:58:21 Personligt / 6 comment(s)
JAG BEHÖVER HJÄLP med en grej. Jag vill ha en portfolio på internet, en slags hemsida, men hittar ingen bra sida att fixa det på. Har ni några tips på hemsidor där man kan lägga upp sina bilder som är stilren och gratis? Kommer det några bra förslag så gör jag ett inlägg om det sen!

En sån där lista man gjorde när man var 15..

2012-08-05 / 21:15:00 Personligt / 5 comment(s)

Vad gjorde du kl 08 i morse? Då var jag inne i drömmarnas värld!

 

Vad gjorde du för 15 min sedan? Satt i bilen påväg hem från Vadstena

 

Vad har du druckit idag? Vatten, juice och mjölk

 

Vad var det senaste du åt? Vinbärskaka

 

Vad var det senaste du köpte? En kalender där man designar sin egna framsida (ska visa bild när den är klar)

 

 

Vad är det för väder hos dig nu? Fin solnedgång och 18+

 

Godaste glassmaken? Daim

 

Sover du tungt? Oftast inte, brukar vaknar av minsta lilla ljud

 

 

 

Drömmer du mardrömmar? Inte så ofta längre. Förr hände det hur ofta som helst

 

Trivs du med ditt jobb/plugg? Älskar det!

 

Favoritklädsel? Tighta svarta jeans, en mysig stickad tröja och converse

 

Vad ser du om du tittar till höger? Ett stökigt skrivbord, min tv, garderoben och min filmhylla.

 

Vad gör dig glad? Vara med vänner och familj, eller om någon bjuder mig på godsaker.. Vägen in till mitt hjärta, haha ;)

 

 

 

Vad ska du göra härnäst? Kolla bloglovin sen dyka i säng!

 

Höger eller vänsterhänt? Högerhänt

 

Humör just nu? På topp!

 

Favoritgodis? Åh älskar ju allt godis! Förutom lakrits, men det räknas inte ens som godis i Holland, berättade Carlissa i New York för mig, så då älskar jag ju allt, hihi. Men måste nog ändå säga choklad!

 

Kläder just nu? Sovshorts och linne

 

 

 

Hur många kuddar sover du med? 4

 

Spelar du något instrument? Tog pianolektioner i sju år när jag var yngre. Spelar lite fortfarande fast bara för skoj skull

 

Morgon eller nattmänniska? Morgon. Är oftast inte kontaktbar efter kl 22, haha

 

Vad är viktigast för dig? Familj och vänner, och att ta hand om sig själv

 

Är du kittlig? Något otroligt! Är inte att leka med då..Bara fråga Micke, haha!

 

 

 

Stjärntecken? Tvilling.

 

Äckligaste insekten? Usch, alla är äckliga

 

Stökigt eller välstädat? Välstädat, inte ofta det är det dock men trivs ändå bäst så

 

Vad längtar du efter just nu? Träffa min fina vän som är hemkommen från Spanien!

True love stories never have endings

2012-08-05 / 15:01:52 Fotografering / 1 comment(s)
Bröllop i Central Park
ATT FRAMKALLAR BILDER är inte alltid det lättaste. Framför allt inte när man har 5000 bilder att gå igenom. Beställer från fujidirekt.se, blir alltid nöjd där. Funderar på att framkalla några förstoringar också av mina favoritbilder, till en slags portfolio eller något, men vi får se! De brukar ha halva priset på förstoringar ibland så kanske väntar tills dess ;)

“It’s so good to love someone so much it hurts.”

2012-08-04 / 19:28:00 Personligt / 1 comment(s)
OCH SÅ HAR JAG sett en sån där undebar film igen. Är ju svag för kärlekshistorier och detta var inget undantag. Filmen heter LOL med Miley Cyrus i huvudrollen. Hade inga större förväntningar på den då jag hört att den skulle vara dålig, men de måste ha en konstig filmsmak för jag ville aldrig att den skulle ta slut, haha! Någon av er som har sett den? Om inte kan ni se den här!

Marängtårta med färska bär

2012-08-04 / 07:49:19 Bakning / 3 comment(s)
STÄLLDE MIG OCH GJORDE en marängtårta i torsdagskväll. Lemon curd och jordbuggar på undre lagret och grädde med jordgubbar, blåbär och vit choklad på övre lagret. Nom nom! Var lite lat så köpte färdiga marängbottnar men skulle självklart bli godare med hemmagjorda, när de är sega i mitten och spröda runt om. Men den smakade sommar ändå! 

Bildregn av Times Square

2012-08-03 / 11:03:28 New York / 0 comment(s)
PLATSEN ALLA TURISTER måste besöka minst en gång under tiden i New York. Eller i mitt fall fjorton.. Skolan låg i början av Times Square, så för att komma dit behövde jag gå igenom detta vimmel av folk varje morgon. För det är verkligen smockat med folk, morgon som kväll. Medan vissa suckade över att gå igenom Times Square, tyckte jag att det var ganska charmigt. Jag hade blivit besviken om det INTE hade varit mycket folk. Det fanns alltid folk som uppträdde på gatorna och trevliga människor i varje hörn. Egentligen inget att klaga på. Om man inte är stressad vill säga. Det går inte fort att ta sig fram!

A good snapshot stops a moment from running away.

2012-08-02 / 21:09:23 / 0 comment(s)
 
Armband från Lindex, Gina Tricot och det sista är en present.
 
BLOGGEN HAR FÅTT sig en liten make over under några dagar. Brukar oftast bli lite mer motiverad till att blogga när det händer något nytt här inne! Har även köpt mig ett färgglatt anteckningsblock som jag ska skriva ner idéer till både bloggen och jobbet (minnet är ju inte det bästa som ni vet..hehe) Hoppas det kan hjälpa inspirationen!