Hallonpannacottapaj

2011-07-15 / 09:31:08 Bakning / 4 comment(s)

Det här är verkligen min favoritdessert! Superenkel att göra och riktigt god och fräsch att bjuda på :-) Passar självklart bäst till varma sommardagar men jag kan äta den jämt utan att tröttna. Känner jag mig själv rätt så kommer den vara slut innan helgen är över, hehe.



Pajdeg:
12 st digestivekex
75 gram smör

Fyllning:
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 gram hallon
200 gram philadelphiaost
färska bär till garnering

Gör så här:
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.





maja

sv: tack så hjärtligt, emelie! :)

och: det där så undertbart ut, den måste jag prova att baka någon gång!

Datum: 2011-07-15 / Tid: 10:55:53 / Blogg: http://majjaeriksson.blogg.se/
micke

Du kommer inte få äta upp hela pajen själv.. :)

Datum: 2011-07-15 / Tid: 11:12:55
{Elsa}

Åh, gud vad gott det där såg ut!

Datum: 2011-07-15 / Tid: 13:13:08 / Blogg: http://elsaglans.blogg.se/
Robert Cayden

Åh gud vad det där såg gott ut! Du har inte lust att skicka över en sån till mig? :D

Datum: 2011-07-15 / Tid: 22:46:15 / Blogg: http://caydens.blogg.se/



NAMN:

MAIL:

BLOGG:

KOMMENTERA:


Jag är ofta här, spara mina uppgifter!